Vinterflyging på FF

Vinterflyging på Farmers Field en fornøyelse.
Farmers Field byr på 20cm hardpakket snø og et lett lag med snøkrystaller på toppen. Epo-modellene er vel egnet for spennende vinterflyging med flottører. Både stripe og åker går i ett så her kan man velge take-off og landing ut fra vindretning.  Flottørene i epo glir overraskende lett på snøen og man får god fart og løft etter bare 3-5m. Vannror og halehjul er fjernet og begge flottørene er tapet med langsgående elektrotape på kjølen.
Bård og Kjell Thore har flydd vinterflyging i 2 dager og dette gir topp trening og ikke minst spenning og flyglede.
Å fly med flottører er litt annerledes enn med vanlig understell med hjul.  Balanserorene strekker ikke til fordi 
flottørene henger under som en slags pendel.  Dermed får vi super trening i bruk av sideror med litt oppfølging av ailerons.  Ellers flyr modellene helt nydelig og landingsrunder er ikke noe problem selv med snø som underlag.
Epo-modellene tåler både vann, fuktighet, kuldegrader, snø og is.  Begge har vi erfart at hastigheten må økes jevn med vindstyrken for å unngå slag mot flykroppen.  Stopper man opp med sjøfly vil modellen lett gå i spinn.  En spinn lar seg nesten ikke rette opp når først flottørene har fått sirkelbevegelsen.
Bruk av ski på ordinært understell er enda ikke testet.  Dersom noen har modell med ski så nøl ikke med å prøve dette på FF i vinter.
Klubbhuset er glimrende for vinteropphold og gassovnen gir god romtemp i løpet av 15-20 min.
Vindpølsa henger fortsatt oppe så velkommen til vinterflyging på FF om du lyster.
Obs!
Pga snømengden har vi parkert bilene på P-plass ved E-14.  Således en liten fin oppvarming til fots ned til anlegget. Det er intet forbud om å kjøre ned men brøytekanter ved nedkjørsel må vurderes farbar.
Bilder:
Øverst Beaver v/Kjell Thore Leinhardt
Under: Cessna Skyline v/Bård Tilseth
vinter-beaver-2-hvit
vinter-cessna-2-hvitere

Kamera FF

Last 4 Hours
Kamera på FF

Login Form

Du er her: Hjem - Vinterflyging på FF